Bitter never sweet

Bästa accessoarerna för män

fluga

Män har allt för länge rört sig bort från att använda accessoarer. Samtidigt som vi allt mer har rört oss bort från regelrätt kostymklädsel har även accessoarerna försvunnit. När mobilerna i allt större utsträckning började ersätta armbandsuren så sattes sista spiken i kistan, eller?

Fluga

Att bära fluga är kanske bland det modemässigt svåraste man kan göra som man och kräver absolut rätt pondus för att det skall fungera. Idag har dock accessoaren till viss del kommit tillbaka och bärs många gånger helt utan kavaj. Vissa går till och med så långt att de bär flugan tillsammans med polotröjor, något som inte är helt okontroversiellt.

Näsduk

En näsduk i bröstfickan är något som allt för ofta blir bortglömt. Trots att den inte skall sticka ut allt för mycket ur bröstfickan så ger det en extra och mycket värdefull detalj i klädseln som tar allt till nästa nivå. För att hitta en som passar till flugan eller slipsen så kan man köpa dem i matchade par på till exempel Neckwear.

Slips

Den klassiska slipsen lever än idag kvar och få är de män som inte har i alla fall ett par alternativ i sin garderob. Trots att de kanske inte är lika vanliga att bära till vardags så är de mer eller mindre ett krav vid livets stora högtider så som dop, giftemål eller begravning. I dessa fallen så går det självklart även att bära fluga men de flesta brukar föredra säkerheten av att använda en slips och sedan istället experimentera lite med mönster och färg.

Klocka

Armbandsklockan nämnde vi i artikelns början som en av de sista accessoarerna som har slutat vara en del av många mäns vardag. Nu verkar det dock som att de är på väg tillbaka tack vare introduktionen av smartklockorna som förutom att visa tiden även kan kontrollera mobilen i många olika avseenden. Exakt hur vanlig accessoar dessa blir de kommande åren återstår ännu att se.