Bitter never sweet

Bohemian chic

Bohemian chic

En trend som funnits med under hela 2000-talet, som många kändisar använder sig av och försöker efterlikna är Bohemian Chic. Denna stil är en mix av kvinnligt mode tillsammans med bohemiska hippie influenser. Några kändisar som förknippas med stilen är Sienna Miller, Kate Moss och systrarna Olsen. Är du intresserad att skapa denna stil kommer här en kort guide till hur du blir riktigt Bohemic Chic du med.

Hår

Bohemian chic

Jämfört med en ”indi-” eller ”emostil” ska du inte i denna stil platta håret helt rakt. Raka hår fungerar alldeles utmärkt men det gäller att skapa ett naturligt uttryck, böj därför gärna topparna för att inte skapa ett för ”tillfixat” uttryck. Lockar är perfekt och dessa ska även dem se naturliga ut. En produkt som är perfekt för att ta fram de naturliga lockarna och få dem att se naturliga och fräscha ut är ”Lanza Healing Style Curl Define”, en produkt som du både kan använda på torrt och blött hår. En annan hårtrend om du vill vara Bohemian Chic är att satsa på flätor och afrofrisyrer. Flätorna kan antingen göras i hela håret eller bara som en tunn fläta ovanpå ditt utsläppta hår. Flätan är en perfekt styling om du vaknat sent och inte har tid att tvätta och fixa ditt hår, en slarvig fläta funkar alltid.

Makeup

Tanken med makupen i denna stil är att skapa ett naturligt utseende som inte ser sminkat ut. Satsa på en bra foundation för att jämna ut hudtonen och få ett silkeslent uttryck. Lägg gärna ett bra puder över för att foundationen ska hålla hela dagen och så att du inte blir glansig. På kindbenen får du gärna lägga ett rosigt rouge i mjuka aprikosa toner för att se naturligt rosig ut. Välj också naturliga toner på dina ögonskuggor och försök bara förstärka skuggningarna i globen och runt ögonen, utan att det ska se sminkat ut. Skimriga skuggor och för starka färger går bort. På fransarna kan du gärna lägga en mascara som förlänger fransarna för att få en mer markering av ögat. Avslutningsvis kan du lägga en neutralt gloss på läpparna, gärna även det aprikosa toner för att se fräscht och naturligt ut. Vill du få inspiration kan du kolla på denna bild av Sienna Miller  där hon har en typisk Bohemian Chic stil.

Kläder och accessoarer

Det främsta som kännetecknar denna stil är att framhäva det naturliga hos individen. Du ska inte se stylad ut utan bara naturlig. Färgerna som används på kläderna är ofta jordfärger med accentfärger som orange och grönt. Klädesplagg som ofta används är långa kjolar och stora skjortor som faller naturligt och ger en känsla av att vara avslappnad.

På fötterna är det första valet av skor sandaler vilket ofta förknippas med denna stil. Eftersom sandaler inte går att använda året runt i vårt land fungerar stövlar och benvärmare också, det blir också väldigt chic.

Accessoarerna är den del som är den allra viktigaste om du vill vara Bohemian Chic. ”Chic” är synonymt med accessoarer och det innebär att bära många armband, fotledsband, halsband och dinglande örhängen för att bli ”rätt”. I denna stil kan du även lägga till accessoarer som pannband, hårsmycken och andra accessoarer som inte används lika frekvent i andra stilar.