Bitter never sweet

Herrmodet inför våren 2019

Våren har sakta kommit igång men det är fortfarande flera platser i Sverige som hotas med minusgrader och mer snö. Innan alla träd börjar knoppa och brista tänkte vi titta på vårmodet för det här året, speciellt på herrsidan. Vad hittar vi för stilar, färger och material?

Förra året låg fokus mycket på denim av olika slag, den klassiska denimjackan fick ett nyvaknande och jeans kom i fler variationer än tidigare år. Denna denimtrend verkar fortsätta inpå det kommande året men med lite lägre fokus. Tajta och färgade jeans finns med på modelistan.

Istället kommer flera referenser till 90-talet och sportmodet. Sköna och lite oversize kostymer i starka färger, en referens till det neonfesterna under sena 90-talet. De lite större kostymerna kanske vi bara kommer att se på catwalken men de glada färgerna kan säkerligen hamnar i butik.Sport och 90-talet gick hand i hand, träningsbyxor och ett tajt linne var nästan obligatorisk för pojkbanden.

Det ska inte vara lite avskalat som tidigare år. Nu ska vi addera lite extra istället, speciellt på fickfronten. Det ska finnas fler fickor på dina byxor och jackor, på catwalken ser vissa dräkter ut att vara ämnade för fiskare snarare än en tur på stan. En mer nedskalad version kommer sedan till butiken och du kommer alltid veta att du får plats med nycklarna, frågan är bara vilken ficka de ligger i?