Bitter never sweet

Höjdpunkterna från sommaren 14/15

shutterstock_274814114

Nu när hösten och är här och vintern på ingång, kan vi se tillbaka och lyfta fram vad som var det bästa med året och förra årets sommarmode. 

Mönstringen

Detta håller sig kvar in i den här modet. Det grafiska mönstret var en storfavorit under hela 2014 och har fortsatt in i denna säsong. Under sommaren har man sett vektorgrafik på många plagg och nu går det vidare och får en djupare mening. Ponchos och sjalar med indianska mönster har kommit till butikerna och kläder ser fantastiska ut.

Preppy

En modetrend som främst påverkat det manliga modet är preppytrenden. Man kan likna det med engelska skoluniformen och en liten klick hipster. Flugan kom tillbaka som accessoar, tweedjackan har inte varit så populär på flera årtionden. Männen ska vara välklädda i chinos och kostymjacka, men det kan kombineras med mer avslappnad plagg: exempelvis tennisskor och en t-shirt.

För tjejer gäller veckade kjolar, skjortor, hängslen och chinos. Samma sorts kläder, bara i en lite mer kvinnlig tappning.

Djurmotiv

Populärast under årets sommar men började redan förra året. Man kan köpa baddräkter med en stor tiger på, även tryck på inredningssaker som plädar och kuddfodral. Leopardmönstret kunde hittas överallt men helt klart populärast på leggings.