Bitter never sweet

Hur många kavajer behöver man?

Den modemedvetne mannen är knappast en raritet idag. Många håller ett öga på modet och lägger ned tid, energi och pengar på att upprätthålla en viss stil. Och medan det finns många frågor man kan ställa sig själv när det kommer till mode tänkte vi här fokusera just på hur många kavajer en man egentligen behöver?

Vi säger behöver som om det vore något av ett en lag eller ett krav, men det är det naturligtvis inte. Men ställer man denna fråga till modeexperter är det mycket möjligt att man får ett ganska konkret svar. Vad detta handlar om i grunden är flexibilitet. Att ha ett plagg som fungerar för praktiskt taget vilken situation som helst är vad målet är. Men också att ha en viss variation för att inte behöva använda samma kläder om och om igen.

Som många vet finns det många olika typer av kavajer idag. Och medan stilen absolut kan vara en faktor är färgen en minst lika viktig faktor i detta val.

1. En marinblå
Om vi börjar med den kavaj som troligtvis har bredast användningsområde är det nog den marinblåa kavajen som tar hem förstaplatsen. Många gör misstaget och tro att den svarta kavajen skulle kamma hem detta pris, men den kommer faktiskt inte ens vara med på listan.

2. En mörkgrå
Det närmaste vi dock kommer svart är den mörkgråa kavajen. Den mjukare tonen gör att den passar in i långt fler situationer än den svarta. Med en komplett uppsättning av både marinblå och mörkgrå kostymer kan man även byta kavajerna och få fyra olika outfits för priset av två!

3. En ljusare färgad
Allt ska dock inte vara mörkt hela tiden. I många tillfällen kommer man finna att en ljusare kavaj passar bättre. Dessa kan man ofta plocka fram vid med informella tillställningar. Ljust brun, blå grå eller beige kan alla fungera.

4. En lätt mönstrad
En mönstrad kavaj kommer vara väldigt snyggt för lite mer lediga och festliga sammanhang och absolut något man kommer att vilja ha i garderoben. Blå och grå är båda utmärkta färgval till denna kavaj.

5. En iögonfallande
Slutligen kan man även vilja skaffa en som drar åt sig blickarna på alla de rätta sätten. Med starkare färger är det dock alltid smart att titta på vilka färger som matchar ens hudton bäst för att få ett riktigt lyckat val.