Bitter never sweet

Kläder som present

Kläder av olika slag är vanligt att ge bort som present. Men det finns flera punkter att tänka på innan man satsar på detta. Och det är speciellt fallet när man köper kläder till någon för första gången.

Rätt stil

De flesta har sin stil när det kommer till kläder och det bör självklart tas i åtanke när man väljer ett plagg. Ett vanligt misstag är att köpa något man tror personen i fråga skulle passa bra i och inte vad de själva skulle välja. Det är bäst att spara sådana presenter till personer man känner väldigt bra.

Hitta inspiration

Kan man få tillgång till personens garderob kan man snabbt och enkelt få idéer på vad de behöver och vad som passar in på en och samma gång. Men det är ju inte alla personer man är bekväm nog med för att snoka runt i deras garderober hur som helst. Inspiration kan dock komma från andra håll. Tänk till exempel på personens intressen. Säg exempelvis att den man ska köpa åt verkligen gillar fotboll och man vet till och med vilket lag de håller på. Då kan man alltid chansa att köpa en lagtröja åt dem från en lämplig butik.

Storleken

Att få rätt storlek är alltid något man bör sträva efter. Att smyga en titt på ett eller annat plagg är alltid en väg man kan ta. Alternativt frågar man personens partner eller familjemedlem att ta reda på det åt en. Självklart kan man alltid fråga själv, men det kan ju förstöra överraskningen något.

Spara kvittot

Även om man är säker på att man har prickat helt rätt och plagget kommer att sitta perfekt är det alltid värt att spara kvittot. Om något ändå skulle gå snett kan plagget snabbt och enkelt bytas ut.