Bitter never sweet

Klädmode hösten 2013

fashion color

Det går mode i allt men där det märks störst skillnad är på kläder. Modet förändras år från år även om basplaggen kan vara lika. Ibland är det starka färger och yviga klädesplagg medan det andra år ska vara diskret och åtsittande.

Till hösten 2013 är det några saker som är speciellt på frammarsch.

Kappahl har t.ex. i sin nyaste kollektion ett fokus på citystilar där ett modernt uttryck visar sig i flera olika former. Några ord som återkommer i kollektionen är stickat, nostalgiskt feminint och modernt klassiskt.

Självklart finns det även med populära plagg från föregående år så allt är ju inte helt nytt. Flera år i rad har dunjackan legat högt upp på modelistan likväl som femficksjeansen. Däremot har höstens dunjacka en mer citylook än tidigare.

Hösten är annars en årstid så modet blandas upp av sommarmode och vintermode. Allt beror på var man bor och hur kallt det är ute. Visserligen läggs de blommiga och mycket tunna blusarna bort i likhet med de allt för korta kjolarna som blir för kallt på höstkvällarna. De klänningar och kjolar som blir mer populärt under hösten är däremot åtsittande. Bland kjolar kallas dessa för pennkjolar. När kylan kommer fram allt mer kan med fördel en stickad kofta plockas fram. Ska det vara helt moderiktigt bör den vara av angora- eller cashmere.

När det gäller underkläder har ett av Sveriges största företag inom kvinnliga underkläder valt att satsa på basicplagg men med mer detaljer. Fler färger kommer att erbjudas under hösten och underklädesmodet kan sammanfattas med ”Basplagg i många färger och med det lilla extra”. För underkläder med det absolut lilla extra så kan vi tipsa om Majsans där du hittar snygga underkläder med mera.