Bitter never sweet

Modebloggare

Vem är det som styr vad du ska ha på dig? Var hittar du din inspiration och hur vet du vilket mode som är inne för tillfället?

Fashion WomanFör många är att följa en modeblogg mer än att bara följa en persons liv och vad han/hon gör och tycker om saker i samhället. Modebloggen blir ett sätt att få veta vad som gäller inom modet för just den kategori av människa som bloggaren själv är. Två av Sveriges största modebloggar följs av flera hundra tusen personer varje dag. Det är främst tjejer som följer dessa bloggar vilket inte minst beror på att intresset för klädmode är störst generellt hos tjejer.

Blondinbella

Hon heter egentligen Isabella Löwengrip Rydberg men har blivit känd hos svenska folket som Blondinbella. Hennes blogg startade hon när hon endast var 14 år (2005) och sedan dess har det extremt snabbt framåt i hennes bloggkarriär. Efter fem år var det Sveriges tredje största blogg efter Kenza (se nedan) och Kissie. Året efter hade hon 400.000 unika besökare på bloggen i genomsnitt per vecka.

Som 16-åring kunde Isabella inkassera relativt stora summor genom annonsförsäljning på sin blogg och skapade därför Blondinbella AB. Idag driver hon, förutom bloggen, även ett investmentföretag, ett klädmärke samt har gett ut två böcker.

Kenza

Kenza Zouiten är troligtvis den modebloggerska som fått mest nationella och internationella utmärkelser för sitt sätt att skriva. Hon startade sin blogg 2006 och vann två år senare ”Årets bästa blogg” av Veckorevyn. Sedan har det rullat på i samma stil. 2009 fick hon utmärkelsen ”Årets modeblogg” av Aftonbladet samt ”Årets personliga blogg” och ”Årets modeblogg” på Finest Award.

Hon har även uppmärksammats internationellt och vunnit priset ”Årets internationella blogg” på Bloglovin Award (New York). Kenza skriver främst om mode men precis som alla andra modebloggerskor låter hon även läsarna få följa med i hennes privatliv, på jobbet och på fritiden.

Genom uppmärksamheten tack vare sin blogg har hon fått bli designer åt skinnföretaget Jofama och varit programledare i TV. Under sommaren 2013 lanserades även hennes eget klädmärke IvyRevel vilket hon är med och designar.