Bitter never sweet

Modetrender under 2016

sh_fashion_fashionable_catwalk

Året är snart till ända och modetrenderna över året går att överblicka på ett tydligt sätt. Vilka material, färger och snitt var de mest tydliga för året och vad återkommer från tidigare år. Vilka årtionden har varit mest influerande för modet det här året.

Det mest uttalade för året är förmodligen de cutouts och off shoulder modet som tågade in. Med nya tekniker, har material och snitt som tidigare varit i det närmsta omöjliga att utföra, blivit en het trend, inte minst inom tränings plagg. Våren bar med sig ett flertal plagg från olika modehus med just den tekniken, gärna placerad över axlarna. Under sommaren tog off shouler modet vid och helt bara axlar i singoalla modell var hett. Inför vintern fick off shoulder en ny twist, där de bara axlarna i pluralis, blev bar axel i singularis.

Den romantiska vita spetsen tog våren med storm och kunde ses i alla dess former från flera modehus. Färgen har hållit i sig hela året och den kalla årstiden till trots, är den vita färgen helt rätt även i vinter. Gult var vårens och sommarens starkaste färg tillsammans med vitt , rött och aprikos. Jordnära färger i stort har varit ett signum för året. Förvisso så kan man mixa och matcha olika färger som man gillar men här har du det som gäller just nu. Vi hoppas du hittar något som kan passa dig under årets kallaste årstid.

Året har flörtat med 90-talets minimalism, där rave och grunge modet har varit helt rätt. Även 70-talets mjuka plagg har hittat tillbaka, där vackra klänningar i puderrosa sammet passar perfekt och materialet återfinns även i en hel rad av andra plagg nu i vinter. Självklart så väljer du de plagg som du trivs med och tycker om, men här har du några tips och råd huruvida du ska klä dig detta år. Om man är det minsta osäker så rådfråga någon modebutik som oftast har koll på läget.