Bitter never sweet

Nytt i höst

Vem kan glömma känslan då man som barn fick sin första finklänning och visst kommer du ihåg klänningen du bar på studenten? Det här är plagget som ger intryck och lämnar avtryck.

Klänningen är för många kvinnor det absoluta favoritplagget. Det finns många olika modeller att välja på och man kan välja sort efter tillfälle. Dessutom kan tillbehör och accessoarer snabbt förändra utseendet på klänningen.  Till vardags kan det vara trevligt med en rymligare klänning med en bohemisk look. En strandklänning gör det bekvämare att bära bikini och den lilla svarta är lika perfekt på party som till en romantisk middag för två.

klänning

I höst får klänningarna gärna vara vida och mönstrade men även den maskulina lite strikta looken är helt rätt. I material som sammet, skinn och spets, i ett färgspectra med mustiga toner. På Zalando finns ett stort urval av höstens klänningar för alla stilar och tillfällen.

För många betyder klänning först och främst glädje och fest. Men ibland kan det vara svårt att veta vilken sort man ska välja för olika tillfällen och vad betyder egentligen klädkoden på inbjudningskortet?

Klädkoder

Bröllop: Tänk på att inte klä dig för tjusigt det är bruden som ska vara blickpunkten. Undvik vitt och svart. Enligt gammal tradition ska bröllopsgästen inte heller ha bara axlar eftersom det inte passar sig i kyrkan.

Högtidsdräkt: Frackklänning, en typ av långklänning med exklusivt material och fint fall. Den kan även vara uppdelad i kjol och överdel. Klänningen ska vara elegant och man bär ofta handskar i lite längre modell till en frackklänning.

Mörk kostym: Klänning eller kjol som ska vara lång eller som kortast sluta under knäet. Materialet får gärna vara sammet eller siden och i färger som matchar partnern kläder. Välj en modell som inte har alltför djup urringning.

Klädsel kavaj: Här går det att variera ganska fritt. Ett populärt alternativ är kjol och kort jacka. Men det går även bra med byxor, topp och kavaj eller lite längre klänningar.

Smoking: Vanlig klädsel på finare tillställningar. Tjejer bär coctailklänning som är en typ av klänning som är lite kortare och slutar oftast ovanför knäet. Den kan vara lätt utsvängd eller ballongformad och har ofta en lite djupare urringning.

festmode kan du hitta fler bra fest-tips