Bitter never sweet

Olika stilar

Stil

Mode är extremt föränderligt. År från år sker små förändringar som människor inte alltid lägger märke till men som man ändå blir påverkad av. Det är sällan det är helt nya plagg som presenteras även det förekommer år som det även är så.

Bara på någon månad gick jumpsuit från att vara ett okänt mysplagg till att bli ett riktigt innelag. Men det var för några år sedan. 2013 års mode har istället tagit en fortsättning på vad som var populärt året före – men med vissa justeringar. Två stilar som på ett eller annat sätt tagit steg framåt på modescenen är Rockstilen och Bohemian Chic Stile.

Rockstil

Grundaren till rockstilen anser många vara Elvis – The King of Rock. Men självklart har modetrenderna även inom rockstilen förändrats med tiden. Men vissa drag har hållit i sig. Många plagg är tillverkade av skinn och jeans. Skinnjackan har även alltid funnits där även om stilen förändrats med åren. Klädseln är överlag mörk och grov och inte sällan kan överdelen ha ett stort tryck.

Bohemian Chic Stile

Denna klädstil har sitt ursprung från 90-talet men hade sin höjdpunkt så sent som 2004-2005 och det finns trender i modevärlden som pekar på att det är på väg tillbaka. Det är inte den mest omdiskuterade outfiten under 2013 men har heller inte hamnat på ”utelistan”. Möjligtvis kan 2013 bli det år som Bohemian Chic Stile tar steget till att bli mer populärt. Svaret kommer att visa sig under 2014. Stilen har influenser av hippietiden och ska se något bohemisk ut. Men detta ändå under kontrollerade former och utan de största utsvävningarna som annars kännetecknar hippietiden.