Bitter never sweet

På stranden 2015

1822186-girl-on-a-beach

Alla webbshoppar och klädbutiker sitter nu spänt och väntar på den första värmeböljan så att intresset för årets badmode äntligen letar sig fram genom djungeln som är vårkylan. Här kommer en smygtitt på vad vi kommer att se på stranden under 2015.

Detta år kommer vi att få se en hel del av det brasilianska badmodet, vilket ju naturligtvis betyder att det kommer att vara ordentligt med mer vågade badkläder, speciellt i jämförelse med de senaste åren.

Men så lätt försvinner dock inte fjolårets mode, vi kommer fortfarande se en hel del höga bikinitrosor och plagg som täcker mer löpa parallellt med den mer vågade trenden från Brasilien.  Dessa retromoden kommer att påminna om allt från 50- till 70-talet och passar mer kurviga kroppar helt utmärkt.

Utöver dessa två kommer även afrikansk kultur fortsätta att ha en influens på årets badmode och bidra till en härligt lekfull klädstil.

Färgerna för badmodet 2015 är starka och kommer att göra sig bra emot solbrända kroppar. Pastellfärger blir ganska dominerande och tillsammans med randiga mönster utgör de en stor del av det som kommer att dyka upp på stränderna.

Och när vi talar om mönster är det absolut värt att påpeka att det kommer i det stora hela vara en genomgående trend i badmodet. Vi förväntar oss allt från de klassiska polkamönstrena till bisarra och surrealistiska  mönster.

Men som vanligt ska man ju aldrig bli en slav till modet, hittar man inte något som fallen en i smaken eller som passar ens kropp ska man alltid gå sin egen väg, det kommer att finnas tillräckligt med alternativt badmode också, det är bara att leta så hittar man förr eller senare något perfekt. Och med ett tag till badstränderna börjar fyllas har man ju gott om tid än.