Bitter never sweet

Rockmode

På senare år har det så kallade rockmodet slagit igenom på bred front. Var och varannan går idag klädd i slitna jeans eller bär någon tröja med bandtryck eller liknande. Den typ av mode som förr förknippades med främst rockfestivaler kan idag även ses på andra håll. Det är inte ovanligt att gå klädd lite mer rockigt även i vardagssammanhang.

Rocker

Frågan är då vad man ska ha på sig för att se ut som en riktig rocker?

Precis som inom många andra klädstilar finns det även inom rockmodet underkategorier där folk går klädda på lite olika sätt. För den som bara vill vara lite rockig i största allmänhet är ett par slitna jeans tillsammans med en snygg t-shirt med något bandtryck eller dylikt. Band-t-shirts kan man idag hitta nästan var som helst. Till och med på H&M går det att få tag i Rolling Stones- och Guns ’N’ Roses-t-shirts.

Ett bra tips om man verkligen vill ha ett stort utbud av band-t-shirts och ha mycket att välja på är marknader av olika slag en bra plats att leta på. På marknader brukar det finnas åtminstone ett par ”knallar” som säljer band-t-shirts och annan så kallad bandmerchandise. Det allra största utbudet hittar man givetvis på festivaler som till exempel Sweden Rock Festival, där utbudet är enormt och det finns hur många ”knallar” som helst som säljer t-shirts och annat. Dessutom går det ofta att hitta t-shirts med lite mer obskyra band på sådana ställen.

Vad gäller klädsel i övrigt så är skinn och läder ett säkert kort. För den som vill vara riktigt rockig är det givetvis läderboots, skinnbyxor tillsammans med en extravagant jacka i läder som gäller. Annars fungerar en helt vanlig snygg, svart skinnjacka alldeles utmärkt.

På huvudet kan man bära lite vad som helst. En hatt av något slag går bra eller om man är lite mer 80-tal en snygg bandana. Ett par snygga, stiliga solglasögon fungerar även det finfint.