Bitter never sweet

Skidmode 2013/2014

Det viktigaste när man åker skidor är att man är säker. Men det är samtidigt nästan lika viktigt att ha på sig de rätta skidkläderna för att imponera på dem som råkar befinna sig i backen samtidigt som en själv. Under kommande säsong finns det vissa trender när det kommer till byxor, underställ, jackor, mössor och hjälmar som kan vara bra att känna till innan man beger sig ut i handeln.

De kläder som gäller i backen 2013/2014

Funktionsmaterial

Att ett skidplagg ska ha den högsta tänkbara funktionaliteten är den högst rådande trenden för säsongen 2013/2014. För en heldag ute i snön blir inte särskilt underhållande om man inte kan hålla sig torr och varm samtidigt som kläderna släpper ut perspirationen utan att svettlukten etsar sig fast i kläderna.

Därför är det bra att börja inifrån, det gäller att hitta ett bra underställ som andas, släpper ut fukten och samtidigt håller dig varm. Ett företag som vi kan rekommendera är wahlmansklader.se, de har riktigt bra funktionella underställ till ett riktigt bra pris. Vår favorit är ett underställ i bambu, ett mjukt och smidigt underställ samtidigt som det andas och har naturligt luktreducerande egenskaper.

Färger

Tidigare år var det naturtrogna färger som gällde och man kunde även komma undan med att ha mycket vitt på sig. För den kommande säsongen är det starka färger som är i ropet. Det gäller helt enkelt att synas. Vilken färg som passar olika specifika personlighetstyper är helt upp till den enskilde men vill man ge ett sken av lyx och flärd gäller det att välja kläder med både glans och elegans.

Miljömedvetna

Med tanke på att miljömedvetna val börjar finnas i alla sektorer finns även tillfälle att köpa ekologiska kläder för skidsäsongen. Det finns flera tillverkare som har vår miljö i åtanke när kläderna har tillverkats och det är inne att göra ett aktivt och genomtänkt val i alla lägen. Utan ett proaktivt förhållande till miljöfrågor kommer den miljö som skidåkare älskar att försvinna.